Які інгредієнти потрібні для приготування?
Для приготування запеченого рису знадобляться доступні продукти:
- твердий сир – 100 г;
- відварений рис – 100 г;
- болгарський перець – 1 шт;
- консервовані печериці – 50 г;
- апельсин – 0,5 шт;
- шинка або курка – 50 г;
- свіжий зелений горошок – 2 ст. л.;
- бульйон – 250 мл;
- борошно – 1 ч. л.;
- вершкове масло – 1 ст. л.;
- табаско, вустерський соус – за смаком;
- сіль, перець.
Як приготувати запечений рис?
Змішайте відварений рис із зеленим горошком і половиною болгарського перцю, нарізаного дрібними кубиками. На вершковому маслі злегка обсмажте борошно, зніміть з вогню та влийте бульйон. Проваріть кілька хвилин до кремової консистенції.
Додайте натертий сир, решту перцю, подрібнену шинку або курку, печериці та невеликі шматочки апельсина – це додасть незвичної свіжості. Приправте рис табаско та вустерським соусом, посоліть і поперчіть.
Перекладіть рис у форму, змащену маслом, трохи утрамбуйте та зробіть заглиблення для соусу. Влийте сирну заливку, посипте зверху сиром. Запікайте при температурі 200 градусів до золотистої скоринки.
Ця страва стане чудовим доповненням до сімейної вечері або святкового столу, адже вона виглядає ефектно і має пікантний смак.
Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. У разі проблем зі здоров’ям людині треба обов’язково звернутися до кваліфікованого лікаря.
