ПРЕСС-РЕЛИЗ: Олег Бахматюк подаст в суд на "Обозреватель" на 500 тыс. грн

(подается на языке оригинала)

Власник агрохолдингу "Авангард", компанії Укрлендфармінг та інвестор VAB Банку Олег Бахматюк позиватиметься до редакції Інтернет-видання "Обозреватель" за розповсюдження недостовірної інформації, що наносить шкоду його честі і гідності, а також діловій репутації очолюваних ним підприємств. Сума позову складе 500 тис. грн. Про це повідомляє в четвер прес-служба Олега Бахматюка.

Протягом останнього тижня Інтернет-видання "Обозреватель" опублікувало низку матеріалів, що стосуються бізнесу Олега Бахматюка, його особисто, як підприємця, а також конфлікту довкола VAB Банку, у придбанні мажоритарного пакету акцій якого зацікавлений бізнесмен. Оприлюднені матеріали носять замовний характер, не відповідають стандартам журналістики, спрямовані на дискредитацію Бахматюка і підконтрольних йому підприємств.

"Я пов’язую появу цих публікацій виключно із небажанням колишнього голови Спостережної ради VAB Банку Сергія Максимова повертати фінустанові 1 млрд. грн. кредитів, виведених у 2008 – 2009 році через афілійовані структури. Ми ведемо активну претензійну роботу відносно цих позик. Сергій Максимов намагається здійснювати тиск на Нацбанк і правоохоронні органи, вводячи їх в оману відносно реального стану справ у банку", – заявив Олег Бахматюк.

О.Бахматюк також заявив, що подасть позов щодо iнтернет-видання "Обозреватель" за шкоду своїй честі та гідності, а також діловій репутації очолюваних ним підприємств. Розмір шкоди бізнесмен оцінив у 500 тис. грн. Отримані гроші будуть перераховані на рахунки дитячих будинків.

Все материалы, размещенные на «Компаньон-Онлайн» со ссылкой на «Интерфакс-Украина» не подлежат перепечатке, копированию или воспроизведению в любом виде без письменного согласия «Интерфакс-Украина».

Залишити відповідь