Site icon Companion UA

Як обрати купонну тканину в залежності від типу вашої фігури.

com

com

Серед майстринь пошиву дуже популярні тканини з купонним малюнком. Але працювати з ними непросто. Не всі знають, як краще розташувати малюнок і що пошити з такого матеріалу.

Що таке купон

Якщо говорити про тканини в загалі, то купон – це не тип тканини, а характер нанесеного на полотно малюнка. Власне, коли мова йде про купонні тканини, ми маємо на увазі, що малюнок представлений цілісним візуальним блоком, який розбивати не рекомендується. Малюнок, відповідно, може бути абсолютно різний – лінійний і більш мальовничий, строгий і романтичний, з квеликими  або дрібними деталями. Як правило, у багатьох виробників є власна візитна картка – купонна тканину з певним характером малюнка. При виборі подібної тканини має сенс орієнтуватися на свій тип фігури і типаж зовнішності.

журнал Burda 3/2015

Кому підійдуть вироби з купонної тканини?

Купонна тканина може підійти практично всім! Єдине питання – не що носити, а як! Потрібно орієнтуватися на те, де саме буде розташований ключовий акцентний малюнок і співвіднести його з типом вашої фігури.

Як вибрати малюнок в залежності від типу фігури?

Принцип вибору малюнка такий: дивимося на себе в дзеркало і орієнтуємося на те, наскільки наша фігура близька до збалансованого типу і нагадує пісочний годинник.

Пісочний годиник.

Якщо ваша фігура – пісочний годинник, пам’ятайте: обсяг малюнка повинен бути врівноваженим верхнім і нижнім принтом однакового розміру, при цьому талія обов’язково підкреслена.

журнал Burda 3/2014

Прямокутник.

Якщо ви володарка прямокутної фігури, то рекомендації будуть схожими, але талія – ​​полуприлеглою.

журнал Burda 3/2014

Груша.

Якщо ваша фігура груша – розташовуйте найбільші деталі малюнка у верхній частині тіла і теж не забувайте про талію.

журнал Burda 3/2015

Перевернутий трикутник.

Якщо ж Ви володієте спортивною фігурою з невеликим акцентом на плечі і вузькими стегнами, навпаки, орієнтуйтеся на те, щоб всі великі та знакові малюнки були розташовані нижче талії.

журнала Burda 5/2014

Яблуко.

Власницям фігури яблуко не варто вибирати тканину з купоном: якщо додати малюнок наверх або вниз, фігура буде виглядати повніше. Якщо ж розташувати його по центру – візуально збільшиться живіт.

Що краще пошити з купонної тканини?

Вибір моделі, знову ж таки, залежить від типу фігури і структури вашої зовнішності. Уважно вивчіть свою зовнішність – які лінії переважають в ній? Якщо жорсткі, лінійні, –  орієнтуйтеся на те, щоб купонний малюнок був строгим. Підійде абстракція або геометричні принти. При цьому, в такому випадку, з купонною тканини може бути пошита блуза, яка чудово буде поєднуватися з яскравими брючками або спідницею-олівець. Якщо ж у вашій зовнішності багато округлих ліній – крчавеве волосся, кирпатий носик, пухкі губки, – вибирайте м’які малюнки з ледь помітними обрисами. У цьому випадку має сенс з купонною тканини зшити плаття і носити його з гармонуючими в тон аксесуарами.

Як за допомогою купонної тканини візуально скоррегувати фігуру?

У стилістиці існує кілька принципів, добре коригувальних фігуру: принцип нюансу і масштабу.

Принцип масштабу.

Готовне правило: розмір малюнку повинен в першу чергу відповідати  вашому зросту та вагі.

журнал Burda 4/2014

Якщо ви від природи худенька і мініатюрна, – намагайтеся уникати великих і дуже яскравих малюнків – це буде тільки заважати і візуально робити вас ще менше. Якщо ж ви володієте пишними формами, – має сенс вибирати великі малюнки: це буде чудово вас стрійнить. Середній зріст і середня вага «любить» малюнки середніх розмірів.

Принцип нюансу.

Другий принцип – нюансу, говорить про те, що є сенс підкреслювати в тілі ті зони, які є нашими перевагами, свідомо акцентувати увагу на них за рахунок яскравих акцентів, цікавих декоративних елементів. Малюнок в цій справі теж може допомогти: пам’ятайте, що малюнок – це завжди об’ємне зображення, яке візуально збільшує. Тому можете сміливо розташовувати його в тих частинах тіла, які вимагають балансування.

І, звичайно, не бійтеся експериментувати! Малюнок в цій справі просто чудовий помічник!

Exit mobile version