Група компаній МРІЯ планує інвестувати в розвиток інфраструктури $ 50 млн

Стратегічним напрямком розвитку Групи компаній МРІЯ є будівництво інфраструктури для збільшення потужностей по сушці, зберіганню й доробці зернових. Компанія продовжує будівництво елеватора в с. Деренівка загальною потужністю 100 тис. т. Роботи ведуться точно за графіком. Станом на 13 квітня будівельні роботи виконані на 70 %, монтажні — на 30 %. Перша черга елеватора потужністю 60 тис. т буде завершена в червні, друга черга (40 тис. т) — у вересні поточного року. Компанія планує впродовж двох років інвестувати в будівництво елеваторних комплексів $ 50 млн. За словами С. Жайворонка, начальника управління розвитку, «ці кошти будуть використані для будівництва елеваторних комплексів загальною потужністю понад 250 тис. т., ділянки для спорудження об’єктів уже визначені в стратегічно важливих для компанії регіонах».


Плани компанії щодо будівництва об’єктів інфраструктури зумовлені недостатньою кількістю в Україні елеваторів для зберігання й доробки урожаю й постійним зростанням вартості таких послуг. Реальна потужність наявних в Україні елеваторів — понад 20 млн. т. За оцінками спеціалістів, потужності по зберіганню зернових потрібно збільшити як мінімум удвічі.


Для довідки


Про компанію


Група компаній МРІЯ має понад 150 тис. га орної землі в Тернопільській, Хмельницькій, Івано- Франківській і Чернівецькій областях — ці регіони вважаються найсприятливішими для вирощування основних сільськогосподарських культур.


Група компаній МРІЯ заснований як сімейний бізнес Іваном і Клавдією Гутами у 1992 р. За час роботи компанія створила потужну інфраструктуру, має власні елеваторні комплекси й транспортну компанію.


У червні 2008 року МРІЯ розмістила 20 % акцій серед іноземних інвесторів, залучивши $ 90,1 млн.


Із 1 липня 2008 року акції компанії були допущені до торгів на Франкфуртській фондовій біржі.

Залишити відповідь