Які молочні продукти рекомендують дієтологи?
Багато молочних продуктів містять доданий цукор, проте існують варіанти, що дозволяють отримати максимум користі без зайвої солодкості.
Дієтологи рекомендують обирати несолодкі молочні продукти, які є чудовим джерелом білка, кальцію, фосфору та калію, необхідних для здоров’я кісток, м’язів та загального добробуту.
Які молочні продукти з низьким вмістом цукру?
Грецький йогурт: Високий вміст білка та пробіотиків, низький вміст насичених жирів. Чудово підходить для здоров’я кишківника та м’язів. (150 грамів: 5 грамів природного цукру, 15 грамів білка). Додавайте свіжі фрукти замість ароматизованих варіантів.
Кефір: Ферментований напій, багатий на пробіотики та має протизапальні властивості. (1 склянка: 7 грамів природного цукру, 10 грамів білка).
Кисломолочний сир: Дуже універсальний продукт з високим вмістом білка, що насичує та підтримує м’язи. (1 склянка знежиреного: 9 грамів природного цукру, 24 грами білка). Кисломолочний сир сприяє зміцненню кісток та покращенню роботи кишечника.
Молоко: Збалансований продукт, що містить білки, вуглеводи, жири, кальцій та калій. Калій підтримує здоров’я серця та водний баланс. (225 мілілітрів 1%: 8 грамів білка, 12 грамів природного цукру — лактоза; неароматизоване молоко не містить доданого цукру).
Сир рікота: Природно низький вміст цукру, кремова текстура, багатий на білок та кальцій. (½ склянки знежиреного: 12 грамів білка, 6 грамів природного цукру).
Тверді сири (чедер, швейцарський, пармезан): Чудові варіанти з низьким вмістом цукру, оскільки більша частина лактози розщеплюється під час дозрівання. Підходять для людей з непереносимістю лактози. Багаті на білок, кальцій, фосфор та вітамін А. (28 грамів пармезану: 8 грамів білка, 0 грамів цукру).
Цей матеріал має винятково інформаційний характер і не містить жодних порад, діагнозів чи висновків, що стосуються вашого здоров’я. Якщо вам потрібні встановлення діагнозу, консультація медика або лікування, зверніться до фахівця.