Posted in

7 несподіваних джерел вітаміну С, окрім апельсинів

Де ще міститься вітамін С?

Вітамін С відомий насамперед як підтримка імунної системи, однак його користь на цьому не закінчується. Цей потужний антиоксидант допомагає захищати клітини від пошкоджень, які можуть спричиняти стрес, погане харчування чи забруднення довкілля. Про це розповіла дієтолог-діабетолог Джес ДеГоре для видання Real Simple.

Які овочі багаті на вітамін С?

Дієтологи наголошують, що джерелами вітаміну C можуть бути не лише цитрусові. У добірці – перелік овочів, багатих на цей важливий елемент:

  • Червоний болгарський перець: містить у 2 рази більше вітаміну С, ніж апельсин. Також багатий на вітамін А, що підтримує зір і шкіру.
  • Броколі: джерело вітаміну C, клітковини, вітаміну K та фолатів, що сприяють здоров’ю серця та клітин.
  • Капуста: лише у двох чашках – понад 90 мг вітаміну С. Також містить магній, клітковину та антиоксиданти.
  • Брюссельська капуста: насичена клітковиною, вітамінами A, C та K. Підтримує здоров’я очей, кишківника та імунної системи.
  • Перець чилі: ідеальний для тих, хто полюбляє гостре. Окрім вітаміну C, багатий і на вітамін A. “Страви, яким додавання перцю чилі йде на користь, обмежуються лише вашою уявою: паста, карі, вок, маринади, соуси, запіканки”.
  • Кольрабі: смачна та поживна – багата на клітковину, калій і вітамін С.
  • Шпинат: універсальний інгредієнт, що містить вітамін С, К, кальцій, залізо та магній.

Дієтологи радять урізноманітнити раціон цими продуктами, щоб не лише зміцнити імунітет, а й підтримати серцево-судинну систему, здоров’я шкіри, очей і кісток.

Цей матеріал має винятково інформаційний характер і не містить жодних порад, діагнозів чи висновків, що стосуються вашого здоров’я. Якщо вам потрібні встановлення діагнозу, консультація медика або лікування, зверніться до фахівця.