5 цікавих ідей декору великодніх яєць

Традиція розмальовувати та прикрашати яйця до різних свят налічує кілька тисяч років. Якщо раніше для цього використовували лише те, що було під рукою, то сьогодні в інтернеті можна знайти величезну кількість варіантів декору яєць з найрізноманітніших матеріалів, різнобарвні яскраві узори для писанки та безліч методів їх нанесення. Серед усього цього різноманіття ми вибрали 5 найцікавіших ідей декору великодніх яєць.

Техніка «декупаж»

У цьому випадку декупаж ― це техніка перенесення малюнка з верхнього шару серветки чи спеціального паперу на шкаралупу. Для цього малюнок потрібно вирізати та приклеїти до вареного яйця чи крашанки, використовуючи 1 з харчових замінників клею:

  • сирий яєчний білок;
  • желатиновий клей;
  • клейстер з крохмалю.

Папір або серветку можна знімати після повного висихання, тобто приблизно через 30 хв.

Нитки-муліне + мереживна тасьма

Для декору яєць цим способом потрібно підібрати контрастні або одноколірні нитки й тасьму. Обмотуйте їх навколо вареного яйця, створюючи візерунок, а для закріплення використовуйте спеціальний харчовий клей, який можна придбати чи зробити самостійно.

Техніка «квілінг»

Декорування яєць у техніці «квілінг» ― це створення візерунків/зображень на шкаралупі за допомогою спеціального паперу, який закручують у спіралі. Чим вужчим буде папір, тим більш акуратним вийде малюнок. Для приклеювання паперу використовуйте харчовий клей.

Крупи

Цікавий поцяткований візерунок дасть крупа. Для цього зварене яйце перед фарбуванням опускають у воду, а потім обвалюють у будь-якій крупі, найчастіше у рисі. Після цього яйце щільно обмотують марлею та фарбують.

Tie-Dye

Tie-Dye ― метод фарбування, при якому зварене яйце щільно загортають у цупку серветку або паперовий рушник, а потім довільно наносять на неї кілька крапель різних барвників. Яйця можна буде розгорнути після того, як вони висохнуть. У результаті ви отримаєте різнобарвний візерунок серветки чи паперу.

На сайті EVA‌ ‌Blog ви знайдете більше способів декорування великодніх яєць, а також іншу корисну інформацію.