Ремонт квартир: особливості та специфіка робіт

Рано чи пізно житло необхідно ремонтувати. Для цього виконуються різні роботи.

Щоб отримати якісний результат, слід продумати безліч нюансів. А ще краще довірити роботу професіоналам. Саме такі послуги надає компанія w2studio.

Види ремонту

Є кілька видів ремонту, які відрізняються своїми особливостями:

  • Косметичний. Проводиться для облагороджування приміщення. Зазвичай здійснюється переклеювання шпалер, фарбування стелі, шпаклівка на стінах. В даному випадку не змінюють двері і вікна, але може знадобитися їх фарбування і реставрація. Сантехніку і проводку не зачіпають.
  • Капітальний. Такий ремонт включає комплекс робіт, що поліпшує стан приміщення. Крім переклеювання шпалер здійснюється заміна комунікацій, дверей, вікон, проводки, сантехніки. В результаті квартира повністю перетворюється.
  • Реконструкція. Виконуються роботи з міжкімнатними перегородками. Відбувається об’єднання 2 кімнат в одну. Можна розмежувати простір.
  • Авторський проект. З ним вийде змінити вигляд квартири. Для цього залучаються дизайнери, художники, скульптури. Виконується багато складної роботи.

Спочатку необхідно вибрати відповідний вид ремонту. Для цього важливо оцінити стан приміщення. Потім слід вирішити, хто буде виконувати роботу. З косметичним ремонтом можна впоратися самостійно, а ось з капітальним потрібна допомога фахівців.

Особливість

В ремонті приміщень поспішати не слід. Бажано уважно ознайомитися з усіма нюансами, щоб в майбутньому не виникло проблем. Досить звернути увагу на кілька моментів:

  • Каналізація. Виконуючи заміну водопровідних труб, бажано вибрати металопластик. Такі вироби краще не встановлювати в стіну, оскільки з часом з’являється текти. Коли труби розташовуються зовні, усунути проблему буде простіше.
  • Проведення. Перед установкою потрібно попередньо створити план розміщення меблів. Близько робочого столу обов’язково потрібна розетка, щоб не користуватися подовжувачами. Проводку бажано провести спочатку ремонту.
  • Гіпсові перегородки. Це ефективний матеріал для поділу простору. Але такі перегородки не сильно міцні. Якщо в житло волого, краще вибрати вологозахисні конструкції.
  • Стать. Помилки з’являється під час стяжки. Багато хто не знає, що для висихання потрібно хоча б 2-3 тижні. Важливо перевірити рівність поверхні перед укладанням ламінату, паркету.
  • Стеля. Щоб не було тріщин, перекосів, ремонтувати його слід після повної усадки будинку. Не слід перевантажувати його, інакше це може привести до швидкого руйнування. Чудово підходять натяжні стелі.

Правильно проведений ремонт допоможе зробити квартиру затишною і комфортною. Ще це виключає фінансові витрати в майбутньому.