Часодії 2 частина — продовження легенди про магію часу

Хто з нас у дитинстві не мріяв про подорожі в часі? Натиснути кнопку в спеціальному пристрої або змахнув чарівною паличкою — і ось перед тобою вже середньовічний лицарський турнір, епоха динозаврів, пишний бал у палаці Людовика ХІV або ж Україна в далекому майбутньому. Та це лише мрії, адже ви мешкаєте на Осталі. Чи може, вам пощастило, і місцем вашого проживання є загадкова Ефлара? Не поспішайте здивовано знизувати плечима: річ у тім, що в циклі книг Наталії Щерби «Часодії», який українською видає видавництво Школа, існує два світи: власне планета Земля (Остала) і таємнича Ефлара, де мешкають чарівники-часодії. Ці дивовижні маги можуть змінювати плин часу, впливаючи на хід історії. Звісно, керувати часом — корисне та цікаве вміння, яке вимагає певної відповідальності. Якою є ціна маніпуляцій з часом першою дізнається звичайна дівчина Василина Огнєва. Одного разу вона випадково відкриє для себе існування часодіїв, відтоді шалений вир фантастичних пригод захопить її.

Історії про Василину неодмінно зацікавлять юних прихильників жанру фентезі, а у когось, можливо, вперше пробудять любов до читання. «Часове серце» — друга частина циклу «Часодії», де звичайне життя та магія переплітаються в єдиний клубок. Таємниці, чарівні створіння та предмети, інтриги, поєднані з народними легендами, — цей чудернацький «коктейль» зачаровує читача й не дозволяє відкласти книгу «на потім». Василина із друзями вирушає у, здавалося б, звичайний літній табір, але це буде не відпочинок, а справжня школа дружби та самопожертви.

Шість чарівних історій

Кожна з книг циклу читається блискавично, на одному подиху. Пригоди, легка романтика, динамічний сюжет — що ще потрібно підліткам? Хіба що продовження, та авторка неодноразово наголошувала, що історій про часодіїв буде лише шість:

  • Часовий ключ — звичайна дівчинка Василина Огнєва виявляється донькою мага. Власне, цього досить, щоб дати старт неймовірним пригодам.
  • Часове серце — Часодії 2 частина розповідає про перебування героїв у таборі та особливості могутнього артефакту — Пурпурової квітки. Також у сплетінні таємниць з’являться любовна лінія.
  • Часова вежа —Василині доведеться відшукати загадкову Часову вежу. Це було б не так складно, аби не підступність ворогів. Дівчину чекає школа СвітлоЧасу та несправедливе оцінювання.
  • Часове ім’я— у цій частині можна зустріти і перегони на зорепташці, і подорож у Розколотий замок, і таємничу Чорну кімнату, а також чимало зворушливих і напружених моментів. Зрозуміло лише одне: час та справжню дружбу ніколи не можна купити.
  • Часограма — на часодіїв чекає битва з небезпечним супротивником Астрагором. А Василині доведеться зробити непростий вибір та розгадати важливу таємницю.
  • Часова битва — хто переможе у вирішальному бої за Трон Часу? Яка доля чекає на Василину та її близьких? Звісно, Час покаже…

Після читання Часодії 2 частина замовити наступні книги циклу потрібно якнайшвидше, адже після знайомства з дивовижними часівниками читачу складно відірватися від знайомства з їхніми подальшими пригодами. Хочеться дізнатися про нові події, що ж відбуватиметься на такій знайомій Осталі та незвіданій Ефларі!

Мандруємо фантастичними світами

Українська письменниця Наталія Щерба чудово описує кожний закуток дивовижних світів, що мирно (або не дуже) співіснують з людською реальністю. Вона майстерно проводить читача теренами фантазійного всесвіту. Щоб опинитися в казковому просторі, варто придбати одну з книг письменниці. Окрім видання Часодії часове серце українською мовою, пані Наталія має багатий творчий доробок, її тексти перекладені польською, чеською та словацькою мовою.

Письменниця настільки детально змальовує характери своїх персонажів та вигадані світи, що здається, наче вона щойно повернулася звідти. Поціновувачам фентезі також сподобаються захопливі історії про Чароділ та Лунастрів. Видавництво «Школа» пропонує розмаїту добірку творів закордонних та вітчизняних авторів для тих, кого приваблює чарівна далечінь. Юним мрійникам є з чого вибрати, а детальні описи та рецензії, розміщені на сайті, допоможуть дібрати цікаву книгу. Ціни та якість друкованої продукції задовольнять вимоги навіть найвибагливішого книголюба! Ознайомитись з якими можно за посиланням https://schoolbook.com.ua/