В Генштабі розповіли, що відбувається на кордоні з Білоруссю

ceeaabdffdecdccaf

Росіяни не змінили особливо обстановку на Волинському та Поліському напрямках. Про це повідомили в пресслужбі Генштабу ЗСУ.

У повідомленні Генштабу ЗСУ йдеться, що Білорусь продовжує підтримувати збройну агресію російської федерації проти України. Про все ж таки зберігається загроза завдання нових ударів та застосування ударних БпЛА з території Білорусі.

Нагадаємо, що “Коментарі” інформували про те, що у США відреагували на дані про перекидання Росією “Кинджалів” до Білорусі. США не мають підтверджень тому, що Росія перекидає гіперзвукову зброю до Білорусі. Про це  заявив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.  Чиновник зазначив, що у США на сьогоднішній день немає інформації, яка б підтверджувала готовність білоруських військових вплутуватися у війну проти України.

Також “Коментарі” писали про те, що Варто зазначити, що 1 листопада британська розвідка повідомила, що російські війська, ймовірно, перекинули до Білорусі гіперзвукові ракети “Кинжал” . Вони можуть зберігатися на аеродромі Мачуліщі. Проте запаси цих снарядів дуже обмежені. Свої розвіддані британська розвідка підкріплює супутниковими знімками з аеродрому Мачулищи, де припарковано два винищувачі МіГ-31К, які здатні нести ракети “Кинжал”. У Британії зазначають, що біля літаків зберігався контейнер, який, ймовірно, пов’язаний з балістичними ракетами повітряного базування “Кинжал”. У ЗСУ вже також відреагували, заявивши, що ракети “Кинжал”, які Росія може перекидати до Білорусі, не несуть додаткової загрози Україні. При цьому, як зазначив речник Повітряних сил Юрій Ігнат, набагато більше загрози може виходити від нових іранських ракет, які незабаром може отримати Росія.