Вчені пояснили, як кава та зелений чай пов’язані з ранньою смертю

baebfacecaaede

Вчені з Японії провели масштабне дослідження щодо впливу кави та зеленого чаю на тривалість життя людини.

Так, фахівці зазначають, що вживання якісної кави та зеленого чаю в помірних дозах сприяє розширенню судин і зняттю головного болю, виводить токсини з організму, стимулює дію на мозок, знижує ризик розвитку хронічних захворювань, покращує кровообіг і піднімає настрій.

Було встановлено, що за допомогою однієї чашки кави на тиждень можна зменшити ризик ранньої смерті на 14%. Якщо ж людина пережила серцевий напад, вона має шанси зниження ризику ранньої смерті завдяки каві на 22%.

Однак, незважаючи на всі очевидні плюси, слід пам’ятати про те, що надмірне вживання “напою, що бадьорить” здатне призвести до тяжких наслідків.

Так, кава становить небезпеку для людей, які пережили інсульт. Таким людям рекомендується вживати зелений чай – понад сім чашок напою щодня попереджають ранню смерть на 62%. Цікаво, що на людей, які не перенесли інсульт, цей ефект не поширюється. Наразі вченим невідомо, чим саме зумовлений цей феномен.

Важливо : якщо людина працює в нічну зміну і регулярно вживає каву, щоб підвищити працездатність і сконцентруватися, то це може негативно позначитися на тривалості та якості сну надалі.

Раніше “Коментарі” писали про те, що названі ознаки того, що настав час припинити пити каву. Кава є одним із найпопулярніших напоїв у світі, проте вживати його потрібно з розумом.

Читайте також: Топ напоїв, що спалюють жир — рецепти. Надмірне захоплення дієтами може призвести до плачевних наслідків. Для того, щоб добре виглядати, слід дбати не тільки про те, що ви їсте, але і про те, що ви п’єте.