Джонсон зізнався, що перед повномасштабним вторгненням в Україну Путін погрожував ракетним ударом

beceeadecffde

Перед повномасштабним вторгненням російських військ в Україну президент РФ Володимир Путін під час телефонної розмови погрожував ракетним ударом прем’єр-міністру Великобританії Борису Джонсону. Як передає портал “Коментарі”, про це пише видання BBC, яке цитує слова Джонсона, сказані в документальному фільмі Путін проти Заходу.

“В якийсь момент він (Ред. — Путін) ніби пригрозив мені і сказав: “Борис, я не хочу завдавати тобі болю, але з ракетою це займе всього хвилину”, або щось у цьому дусі”, — заявив Джонсон .

Журналісти уточнюють, що телефонна розмова відбулася у лютому 2022 року, а свої погрози Путін озвучив після попередження Джонсона про те, що війна в Україні матиме катастрофічні наслідки.

“Я думаю, що, судячи з його (Ред. – Путіна) дуже спокійного тону, за тією відстороненістю, яка в нього була, він просто підіграв моїм спробам схилити його до переговорів”, – розповів екс-прем’єр Британії.

Під час розмови Джонсон також намагався донести до Путіна, що Україна “найближчим часом” не приєднається до НАТО, і попереджав його, що будь-яке вторгнення означатиме “більше, а не менше за НАТО” біля кордонів РФ.

Читайте також на порталі “Коментарі” – прем’єр Віктор Орбан продовжує провокувати Україну: чому так відбувається – як знайти управу на Угорщину, яка все частіше підіграє Путіну.                                                                           

Також видання “Коментарі” повідомляло – Україна входить до військового лютого: що чекати на фронті, в економіці, від західних союзників.