Екс-командувач НАТО розповів, який крок Заходу “створить Путіну реальні проблеми”

fafbaadcae

Західні союзники України вже почали створювати російському диктатору Володимиру Путіну “реальні проблеми”. Путін повною мірою відчує їх, коли Україна отримає важкі танки. Як передає портал “Коментарі”, про це заявив колишній головнокомандувач об’єднаними силами НАТО Джеймс Ставрідіс, пише The Hill.

За словами Джеймса Ставрідіса, танки Abrams, Leopard 2 та Challenger відіграватимуть важливу роль у підтримці оборони України.

“Коли ви з’єднаєте ці три типи танків і доставите їх до України в реальній кількості, а я вважаю, що до середини весни, до кінця березня, їх буде не менше 100, а можливо, і 200, це створить реальну проблему для Путіна” , — зазначив Ставрідіс.

Він додав, що українські захисники можуть “замаскувати цю броню та використати її, щоб пробити російську лінію, розділити їх, розірвати на частини та розірвати логістичну ланцюжок”.     

Екс-головнокомандувач впевнений, що постачання танків Україні ознаменує собою поворотний момент у наземній війні і стане “поганим днем” для Путіна через конфлікт і єдність Заходу.

“Це сильний політичний та дипломатичний сигнал, і, як я вже говорив раніше, це дуже важливий військовий крок для Альянсу”, — наголосив він.

Читайте також на порталі “Коментарі” – прем’єр Віктор Орбан продовжує провокувати Україну: чому так відбувається – як знайти управу на Угорщину, яка все частіше підіграє Путіну.

Також видання “Коментарі” повідомляло – Україна входить до військового лютого: що чекати на фронті, в економіці, від західних союзників.