Знищено символ Бахмуту: фото

bbcbdfbbadaff

В Бахмуті знищено один із символів незламного міста — “пам’ятник літаку”. Про це повідомляють “Коментарі” з посиланням на журналіста Юрія Бутусова. Пам’ятник  МіГ-17 в Бахмуті було встановлено на згадку про курсантів артемівського аероклубу — учасників Другої світової.

На тлі цього монументу та Бахмутської кав’ярні начастіше позували для пам’ятних фото гості та захисники міста.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал,
щоб першими дізнатися про найважливіші події!

Тим часом, оборона Бахмуту триває.

Але аналітики вже обговорють, чи зупинеться Росія, якщо захопить Бахмут. На думку аналітиків  Інституту вивчення війни, в неї немає достатньої кількості ресурсів, щоб продовжувати наступ у разі захоплення Бахмута.  Аналітики звернули увагу на заяву власника ПІК “Вагнера” Євгена Пригожина про те, що Міноборони Росії використало його бійців, щоб виснажити ЗСУ у Бахмуті, а потім може відмовитися від їхніх послуг там.

“ISW не виявила жодних ознак того, що російські військові мають добре оснащений і підготовлений резерв для просування за межі Бахмута. Більшість російських підрозділів, що спостерігаються, на Донбасі вже ведуть наступальні операції, у тому числі російські повітряно-десантні (ВДВ) підрозділи, що приєдналися до російського настання в Бахмуті в січні 2023 року”, — заявили в ISW.

Самі полонені вагнерівці”, яких захоплюють українські захисники, говорять про основну свою мотивацію участі у війні — уникнути згвалтування у російських місцях позбавлення волі.

– На передовій тебе можуть в будь-який день вбити, а в тюрмі — згвалтувати. Останні півроку стан речей в моїй колонії дуже змінився і всі мужики почали звідти просто ломитися. Коли адміністрація почала “ламати табір”, палицю засовували в анальний отвір та крутили її, — розповів один з полонених вагнерівців.

Тим часом, Папа Римський стверджує, що у війні в Україні зацікавлена, на його думку, не лише Росія. А президент Угорщини заговорив про третю світовк війну.