Мешканцям Запорізької області загрожує примусова мобілізація

abfcebdffeeb

Окупанти Запорізької області готуються до примусової мобілізації. Про це повідомляють “Коментарі” з посиланням на заяву міського голови Мелітополя Івана Федорова.

“Гайляйтер Балицький вже втретє намагається змусити жителів в окупації воювати за росію, — заявив Іван Федоров. — Рік тому створив так звані “казацькі дружини”, ніби-то для охорони громадського порядку. Півроку тому зібрав тік-ток батальйон імені Судоплатова — найманців для пропаганди “другої армії світу” в росЗМІ. Тепер наказав створити “народне ополчення”, знову ніби-то для охорони порядку.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал,
щоб першими дізнатися про найважливіші події!

На думку Федорова, гауляйтер намагається задобрити кремлівське начальство, яке не вдоволене постійними втратами на фронті.

– А щоб не “вигадувати велосипед”, діє за старими схемами “донецького сценарію”: після окупації частин Донецької та Луганської областей у 2014 році рашисти створили так звану “народну міліцію”, яка згодом трансформували у армійські корпуси ДНР/ЛНР. До лав “гарматного м’яса” у першу чергу примусово мобілізовували всіх офіційно працевлаштованих чоловіків, — розказав Іван Федоров.

Як зазначає посадовець, чоловіки на тимчасово окупованих територіях Запорізької області — під загрозою чергового терору.

Нагадаємо, що словами полонених вагнерівців, вони понесли тяжкі втрати під Бахмутом. Тож Кремль збирається набрати ще 400 тисяч мобілізованих. Агітувати росіян йти на війну в Україну в Кремлі доручили Мєдвєдєву.

Тим часом, рашисти та РПЦ вирішили молитися на ікони з зображенням колаборантів Стрємоусова та Гіві. На одній із церемоній благословення російських військових на вбивства українців представники РПЦ поставили ікони із загиблим херсонським колаборантом Кирилом Стремоусовим та бойовиком “ДНР”, відомим під прізвиськом “Гіві”. Стрємоусов, який запам’ятався своїми відео, в яких він вихваляв російських окупантів, зображений у ролі православного мученика у червоному вбранні, з хрестом та німбом над головою.