У Росії “Вагнер” вербує найманців вже у крамницях

dcaedffdabd

У російських магазинах відкрилися вербувальні пункти ПВК “Вагнер”. Про це повідомляють “Коментарі” із посиланням на російські ЗМІ.

Так, як повідомляють “Люди Байкалу”, у Братську відкрилися мобільні пункти ПВК. На одному з відео, яке з’явилося у мережі, представник “Вагнера” розмовляє з чоловіком у магазині та пропонує заповнити анкету.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал,
щоб першими дізнатися про найважливіші події!

“Бажання є, здібності є, мотивація є, можна вибирати будь-який напрямок, — пояснює він. — Нікого не змушують, все суто за покликом серця. Багато хто відчуває страх, сумніви. Якщо в душі відгукується — значить, це і є твій шлях”.

Окрім зарплати, росіян зазивають на війну до України, обіцяючи їм “премії за підсумками роботи”, повідомляють “Люди Байкалу”.

Центри з набору військовослужбовців працюють у 42 містах Росії, зокрема в Іркутську та Читі.

Нагадаємо, що під час боїв за Бахмут ПВК “Вагнер” зазнала колосальних втрат особового складу. Останнє опосередковано підтвердив її засновник Пригожин, опублікувавши фото з тілами загиблих найманців, вимагаючи від Міноборони РФ більше снарядів. Крім того, про втрати в особовому складі ПВК говорять і самі найманці. Так, на відео, опублікованому українськими захисниками, полонений вагнерівець говорить про те, що з його загону в 31 особу залишилося живими троє.

— Я розумів, що це “квиток в один кінець” — або вб’ють, якщо пощастить — поранять тебе — може доставлять на “нульову точку”, — розповідає полонений вагнерівець.

При цьому, за його словами, він прийшов до ПВК, щоб не бути зґвалтованим на зоні.

Після величезних втрат у “Бахмутській м’ясорубці” Пригожин заявив про намір набрати ще 30 тисяч людей.