В Україні заборонили діяльність Московського патріархату: де саме

dcdfcfebaccc

Депутати Рівненської та Волинської обласних рад одна за одною, 10 та 11 квітня відповідно, ухвалили рішення про заборону діяльності Української православної церкви Московського патріархату на території їхніх регіонів. Про це повідомляють “Коментарі”. Раніше діяльність УПЦ МП на території області заборонила Хмельницька облрада.

Проект рішення про заборону УПЦ МП на території Волині підтримали 54 депутати. Рішення було ухвалено одноголосно. Як зазначається, депутати також підтримали текст звернення до віруючих УПЦ із закликом розірвати будь-які зв’язки з Російською православною церквою. Патріарх останньої де-факто підтримав війну в Україні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал,
щоб першими дізнатися про найважливіші події!

На день раніше діяльність УПЦ МП заборонили на території Рівненської області. Депутати Рівненської міськради також звернулися до державних органів, закликавши заборонити діяльність УПЦ МП в Україні.

4 квітня депутати Хмельницької обласної ради одноголосно підтримали заборону діяльності Української православної церкви Московського патріархату на території області. Також у Хмельницькому позбавили УПЦ МП права користування 13 земельними ділянками. Крім того, органам місцевого самоврядування Хмельницької області депутати рекомендували провести інвентаризацію земельних ділянок в УПЦ МП. Надалі облрада пропонує припинити право користування цими дільницями для УПЦ МП.

Варто зазначити, що рішення місцевих органів влади навряд чи є правомочними обмежувати діяльність тих чи інших релігійних організацій. Проте, вони висловлюють таким чином думку місцевих громад, які в обласній раді представляють місцеві депутати.

Тим часом, глава Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що священники УПЦ Московського патріарха, які підпорядковуються РПЦ, масово співпрацюють із ФСБ.

А в Інституті вивчення війни розповіли, як РФ використовує релігію як зброю.