Президент Чехії розповів, чому Китай найбільше зацікавлений у продовженні війни проти України

fcfddcaddeddfb.jpg

Довіри до Китаю як посередника у встановленні миру між Росією та Україною бути не може, тому що за миролюбною риторикою ховається непереборне бажання Пекіна вигідно для себе продовжувати війну. Як повідомляє портал “Коментарі”, таку думку в інтерв’ю рейтинговому виданню “Politico” висловив президент Чехії Петро Павло.

Свою позицію чеський лідер озвучив, коли офіційний Пекін активно просував свій “мирний план” врегулювання війни в Україні. Незважаючи на те, що більшість західних країн з недовірою поставилися до бажання Пекіна допомогти закінчити війну в Україні, той же президент Франції Еммануель Макрон дуже серйозно поставився до бажання Китаю сприяти врегулюванню конфлікту.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал,
щоб першими дізнатися про найважливіші події!

При цьому президент Чехії опинився серед тих європейських лідерів, які скептично сприйняли позицію Китаю.

“Я вважаю, що на користь Китаю продовжити статус-кво, тому що це може підштовхнути Росію до низки поступок”, – зазначив Петро Павло.

На його думку, Пекін може отримати дешеві нафту, газ та інші ресурси від Москви — в обмін на партнерство з Кремлем “без обмежень”. “Для Китаю також добре, що Захід, можливо, стає дещо слабшим, підтримуючи Україну”, – додав він.

“Я не думаю, – сказав чеський президент, – що Китай справді зацікавлений у завершенні війни у короткий термін”.

Читайте також на порталі “Коментарі” — Олаф Шольц чекає у Берліні на прем’єр-міністра Китаю: яка мета візиту.

Також видання “Коментарі” повідомляло – хто може втомитися від війни – у чому Україна має переконати Захід. Експерти детально проаналізували ситуацію в інтерв’ю нашому порталу.