Відмінний смак та цікавий зовнішній вигляд – це поєднання хочуть бачити на своєму столі всі гурмани. САЛАТ АПЕЛЬСИНОВА ДОЛЬКА саме такий, тож його не тільки смачно куштувати, але й можна сміливо ставити на стіл. коли приходять гості. Що ж це за смакота?
Які інгредієнти використовуються для салату “Апельсинова долька”
За такою цікавою назвою ховається досить простий склад, при цьому саме його простота є секретом бездоганного смаку. Ось що потрібно буде взяти для приготування:
- куряче філе – одне. тобто дві половинки;
- триста грамів свіжих печериць;
- 4-5 яєць;
- три середні морквини;
- 150-200 грамів сиру;
- легкий майонез (можна взяти “Делікатесний” від “Торчин”)
Все це прості та доступні продукти. які у поєднанні створять справжній кулінарний шедевр.
Як готувати салат: найпростіший процес
З приготуванням цього смачного салату впорається навіть підліток. Найголовніший крок – це підготовка інгредієнтів. Так, печериці потрібно порізати на середні шматочки на підсмажити на сковороді без додавання олії, щоб вони не дали сік. Тим часом яйця відварюються до твердого жовтка, а морква – поки на стане досить м’якою.
Багато уваги треба приділити філе, оскільки воно не повинно бути сухим. Для салату його не відварюють, як зазвичай, а запікають в духовці при 180 градусах. Це також невеличкий секрет смаку. Важливо його не перетримати – для приготування цілком достатньо 20 хвилин. Після цього його виймають з духовки та дають охолонути.
В окремі ємності потрібно дрібно порізати охолоджене філе, потім відокремити жовток. розім’яти за змішати з сиром, який вже був натертий. Білок яйця та морква також натираються, але не змішуються.
Салат буде складатися з окремих шарів, які щедро перемазуються майонезом. Перший – це печериці, потім на них викладається куряче філе, третій – жовтки с сиром. Також треба добре промазати салат з боків, щоб на майонез налипла морква, якою посипається салат з боків. Трихи моркви треба залишити для верху. Зверху спершу викладається шар білка, а потім морква у формі трикутників.
Салат цікавий тим, що його можна трохи змінювати. Наприклад, замість філе взяти консервованого тунця обо першим шаром додати рис. можна взяти крабові палички замість філе, а замість грибів – кукурудзу. Плавлений сир замість твердого дозволить зробити структуру ніжнішою. Це дійсно майже нескінченна кількість варіацій під особистий смак але потрібно зберегти оформлення.