ТЦК мобілізує працівників металургійних заводів

Металурги стверджують, що ТЦК та СП мобілізують їхніх працівників. На тлі цього бізнес-асоціації закликали уряд розробити і схвалити доцільний механізм економічного бронювання.

Про це йшлося під час обговорення економічного бронювання на форумі “Український експорт: вікно відчиняється?”, повідомляє “Економічна правда”.

“ТЦК йде не шукати тих, хто ухиляється, а приходить на робоче підприємство, стоїть на прохідній і за пів дня виконує норму за 2-3 місяці”, — заявив президент обʼєднання підприємств “Укрметалургпром” Олександр Каленков.

Водночас, за його словами, усі підприємства об’єднання визнані критично-важливими для економіки, на них мобілізували в середньому 20% працівників. Зокрема, на заводі “АрселорМіттал” у Кривому Розі вже мобілізували 3,5 тисячі робітників, на підприємствах “Метінвесту” — близько 10 тисяч.

“Наші підприємства створюють багато робочих місць в інших галузях і регіонах присутності. Одне робоче місце в нашій галузі створює вісім в інших галузях”, — стверджує Каленков.

Підприємці закликали уряд розробити таку модель бронювання, яка враховувала б економічний складник бізнесу, бо він у всіх різний.