Ідеальна страва для спекотного літа
У спекотні дні хочеться з’їсти щось легке та прохолодне. І тут на допомогу може прийти холодник. Шеф-кухар Володимир Ярославський поділився своїм рецептом у соціальних мережах. Збережіть собі, щоб не загубити!
Чому варто спробувати холодник?
Цей холодник краще за будь-яку окрошку, адже запечений буряк надає страві солодкавості та щільності, а також багатий, насичений колір. Діти будуть у захваті!
Інгредієнти на 3 великі порції
- 2 середніх запечених буряки;
 - 1 середній огірок;
 - 3 варені яйця;
 - 2 – 3 редиски;
 - 500 грамів курячого бульйону;
 - 1 смажене куряче філе;
 - зелена цибуля, петрушка, кріп;
 - 2 чайні ложки ніжної гірчиці;
 - сік 1/3 лимона;
 - 150 – 180 грамів сметани жирністю 25%;
 - сіль.
 
Приготування холодника
У чашу блендера поміщаємо запечений буряк, жовтки з варених яєць, легкий курячий чи овочевий бульйон, сіль, сік лимона, гірчицю, сметану і все збиваємо до однорідної шовковистої консистенції. Доводимо до смаку, використовуючи лимонний сік, сіль та гірчицю. Все має бути досить насиченим, адже гарнір буде несолоний!
Основу ставимо в холодильник охолонути. Смажену або відварену курку, редис, огірок та білки нарізаємо напівсоломкою, зелень – дрібненько, і її має бути багато. У тарілку кладемо нарізані огірок, білок, курку, редис та зелень, заливаємо холодним борщем і подаємо.
Поради від шеф-кухаря
- Замість курки можна використовувати яловичий язик або навіть креветки!
 - Бурякова основа має бути не густою, але насиченою на смак.
 - Краще смакує холодною.
 - Для приємного враження частину бульйону можна замінити газованою водою (додати вже після блендера).
 
Смачного!
								

