Варення з часнику – новий смак літа
Варення залишається вічною класикою серед десертів. Якщо традиційні полуничні, чорничні чи смородинові варення вже набридли, спробуйте приготувати варення з часнику. Це незвичний смаколик, який стане чудовим доповненням до круасанів, млинців або просто для вживання ложкою.
Як приготувати варення з часнику
Цікаво, що варення з часнику буває двох видів: солоне, яке чудово підходить до м’ясних страв або сирних нарізок, та солодке, яке стане справжнім десертом до чаю чи кави. Солодке варення точно здивує навіть найвибагливіших гурманів.
Інгредієнти:
- 200 грамів часнику;
- 200 грамів цукру;
- 200 мілілітрів води;
- мускатний горіх;
- 0,5 чайної ложки меленої кориці;
- соняшникова олія.
Приготування:
- Спершу очистіть часник та розріжте зубчики навпіл. Викладіть їх на деко, змащене олією, та поставте у духовку на 15 хвилин при температурі 200 градусів.
- Потім приготуйте сироп: у воду додайте цукор, мускатний горіх та корицю. Варіть до кипіння на повільному вогні.
- До закипілого сиропу додайте часник. Варіть все разом, поки варення не стане тягучим.
- Розлийте варення по стерилізованих банках та дайте охолонути.
Спробуйте цей незвичний десерт і здивуйте своїх близьких!