Справжній холодник: освіжаюча літня страва
У літню спеку чудово смакують прохолодні супи. Чудовою альтернативою окрошці може стати справжній український холодник. Його рецепт українці передають з покоління у покоління. Холодник освіжає й дарує приємний смак з легкою кислинкою – саме те, що треба, коли температура повітря за вікном йде “у різкі плюси”.
Інгредієнти для холодника
- 350 грамів відварених буряків;
- 1 літр кефіру;
- 350 грамів свіжих огірків;
- 30 грамів кропу;
- 30 грамів зеленої цибулі;
- 3 часточки часнику;
- сіль до смаку;
- чорний перець до смаку;
- 3 варених яйця.
Етапи приготування холодника
- Спершу треба добре промити та відварити буряк (до 1,5 години). Альтернативний варіант – запекти овоч у фользі (30 – 40 хвилин при температурі 200 градусів).
- Далі потрібно очистити буряк та натерти на середній або дрібній тертці. Тепер потрібно круто відварити яйця, очистити їх і нарізати кубиками. Натерти на тертку огірки.
- Викласти у миску тертий буряк, подрібнені яйця та додати туди воду та кефір, зелень, подрібнений часник, сіль та перець до смаку.
- Поставити у холодильник на годину. Смачного.