Posted in

Як приготувати автентичний холодник: простий рецепт

cfbccdcbeccefd.jpg
cfbccdcbeccefd.jpg

Справжній холодник: освіжаюча літня страва

У літню спеку чудово смакують прохолодні супи. Чудовою альтернативою окрошці може стати справжній український холодник. Його рецепт українці передають з покоління у покоління. Холодник освіжає й дарує приємний смак з легкою кислинкою – саме те, що треба, коли температура повітря за вікном йде “у різкі плюси”.

Інгредієнти для холодника

  • 350 грамів відварених буряків;
  • 1 літр кефіру;
  • 350 грамів свіжих огірків;
  • 30 грамів кропу;
  • 30 грамів зеленої цибулі;
  • 3 часточки часнику;
  • сіль до смаку;
  • чорний перець до смаку;
  • 3 варених яйця.

Етапи приготування холодника

  1. Спершу треба добре промити та відварити буряк (до 1,5 години). Альтернативний варіант – запекти овоч у фользі (30 – 40 хвилин при температурі 200 градусів).
  2. Далі потрібно очистити буряк та натерти на середній або дрібній тертці. Тепер потрібно круто відварити яйця, очистити їх і нарізати кубиками. Натерти на тертку огірки.
  3. Викласти у миску тертий буряк, подрібнені яйця та додати туди воду та кефір, зелень, подрібнений часник, сіль та перець до смаку.
  4. Поставити у холодильник на годину. Смачного.

Закончил национальный университет имени Тараса Шевченко. Опыт работы в журналистике - больше 15 лет