Posted in

Смачні мариновані огірки без стерилізації: простий рецепт

Як приготувати мариновані огірки без стерилізації?

Сезон закруток у самому розпалі. Якщо ви любите мариновані огірочки, то зберігайте собі цей простий і швидкий рецепт. Ним у своєму тіктоці поділилась користувачка vita_foodblog. Як зауважила вона, це мариновані огірочки без стерилізації.

Кількість огірків не вказую, у мене було повне відро, сіль та цукор вказані з розрахунку на один літр рідини, ви просто перераховуєте на власну кількість, – зазначила вона.

Які інгредієнти потрібні для маринування?

На 1 літр води:

  • 1,5 столової ложки солі
  • 3 столові ложки цукру
  • 3 столові ложки оцту у кожну літрову банку (оцет наливати у банку)

У рецепті нам знадобиться перець горошком та духмяний перець, які я беру в магазині спецій Lavrushka.ua. У цьому ж магазині беру всі спеції, особливо люблю використовувати у консервації і не тільки суміш мексиканську гостру, часникову суміш та сіль часникову з травами, хоча усі спеції дуже ароматні та смачні.

Який процес приготування маринованих огірків?

1. Банки і кришки простерилізувати. У кожну банку покласти листя смородини та вишні, хрону, зонтики кропу, часник пару зубчиків, тонко нарізану моркву, духмяний перець по кілька штук та перець горошком.

2. Банки використовую літрові. Наповнюємо банки огірками, їх попередньо помити та замочити у холодній воді на пару годин. Кожному огірку обрізати кінчики.

3. Кипʼятимо воду та заливаємо огірки. Залишаємо на 30 хв. Воду зливаємо у ємність, на ній будемо варити маринад.

4. Знову кипʼятимо чисту воду, та заливаємо нею огірки на 30 хв. Після, цю воду зливаємо, вона нам не потрібна.

5. У першу воду з огірків (її треба поміряти мірним стаканом, щоб розуміти скільки солі та цукру нам потрібно) додаємо ще 1 літр води, щоб маринаду вистачило, цукор та сіль (розраховуємо по кількості рідини, бо кількість огірків у всіх різна, у мене вийшло 6 літрів, отже я додала 9 ст. л. солі та 18 ст. л. цукру) кипʼятимо, та заливаємо огірки третій раз маринадом, закатуємо кришками, перевертаємо та накриваємо ковдрою до повного охолодження.

6. Після, мариновані огірки прибираємо в льох, чекаємо холодів та насолоджуємось смачними, хрусткими, огірочками.

Смачного!

Журналіст з понад 15-річним досвідом. Закінчив факультет журналістики Національного університету імені Тараса Шевченка у 2010 році. Працював у провідних українських ділових медіа, де висвітлював теми фінансів, ринку праці, інвестицій та малого бізнесу. Сьогодні спеціалізуюся на аналітиці економічних процесів в Україні та їхньому впливі на щоденне життя громадян.