Як приготувати вишневий компот?
Вишневий компот – одна з найпопулярніших заготівель на зиму, яка стане чудовою альтернативою газованим напоям на святковому столі. Його можна зберігати цілий рік і просто відкривати за потреби, не витрачаючи час на приготування свіжого напою.
Радіо МАКСИМУМ підготувало рецепт вишневого компоту, який готується швидко, а зберігається та смакує – довго.
Які інгредієнти потрібні для компоту?
Для компоту знадобляться:
- 3 літри води;
- 200 грамів цукру;
- 250 – 300 грамів вишні.
Який процес приготування компоту?
Ягоди слід ретельно промити, видалити зіпсовані, після чого замочити в холодній воді на годину. Потім воду зливаємо, а чисті стерилізовані банки наповнюємо вишнями на третину. Додаємо по склянці цукру в кожну трилітрову банку. Окремо кип’ятимо воду й заливаємо нею ягоди. Після цього банки закриваємо стерилізованими кришками й консервуємо.
Щоб цукор рівномірно розчинився, банки акуратно струшуємо, перевертаємо догори дном і закутуємо в ковдру на 10 годин. Смачний та ароматний компот готовий до зберігання.
Читай максимум цікавих новин у Viber.