Як приготувати вишневий джем?
Вишневий джем – це більше, ніж просто смачний десерт. Це спосіб передати тепло, любов і турботу своїм рідним, подарувавши їм гастрономічне задоволення, яке тішитиме їх до самої зими.
Приготування займає зовсім небагато часу, а результат перевершує всі очікування. Радіо МАКСИМУМ розкриє всі секрети смачного вишневого джему.
Які інгредієнти потрібні?
Для приготування вишневого джему вам знадобляться такі інгредієнти:
- Вишня – 1 кілограм;
- Цукор – 1 кілограм;
Який процес приготування?
Ретельно промийте вишні й дайте воді стекти на друшляку. Видаліть кісточки. Перекладіть ягоди у каструлю, додайте 250 грамів цукру. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння та варіть 5 хвилин, помішуючи дерев’яною ложкою.
Додайте ще одну склянку цукру, варіть знову 5 хвилин після закипання. Повторіть ці дії, поки не використаєте весь цукор. Зніміть джем з вогню, охолодіть 5 хвилин. Розкладіть у стерилізовані банки. Закатайте банки кришками.
Джем готовий – зберігайте до зими або куштуйте вже зараз! Ця заготівля стане точно улюбленим смаколиком у вашій родині. Смачного!