Posted in

В Україні з’явиться завод з переробки картоплі на фрі

beafdeeccecf.jpg
beafdeeccecf.jpg

На підприємстві ‘Потейто Агро’ запрацює завод із переробки картоплі на фрі. Він уже будується, наразі частина обладнання доставлена в господарство. Про це AgroPortal повідомила директорка ТОВ Потейто Агро Ольга Лонська.

Яка потужність нового заводу?

Потужність перероблювання становитиме приблизно 150-180 тис. т/добу. ‘У реєстрі сортів України насіннєвого матеріалу для картоплі фрі налічується всього 2-3 сорти. Ми наразі намагаємося підбирати інші сорти, які обов’язково пройдуть випробування, аби зрозуміти, чи будуть вони рости на наших полях. Вирощуванням картоплі для виробництва фрі в Україні практично ніхто не займається, тому ми вирішили набути цей досвід. Звичайно, робимо це не самі, а долучаємо колег, Українську асоціацію виробників картоплі’, — зазначила Ольга Лонська.

Коли планується запуск лінії переробки?

Вона також розповіла, що цього сезону частину картоплі планують переробити на суху суміш (картопляне пюре). А лінію з перероблювання мають запустити орієнтовно на початку 2026 року.

Нагадаємо: З початком повномасштабного вторгнення українські аграрії втратили галузь переробки томатів і її поки не почали відновлювати.