Чому не всім варто їсти яблука?
Існує міф, що яблуко – найкорисніший фрукт. Однак гастроентерологиня Галина Анохіна розвінчує його. Як виявляється, їсти яблука варто далеко не всім.
Яка головна загроза яблук?
Насамперед від яблук варто відмовитися людям, які мають чутливу травну систему або страждають від синдрому подразненого кишківника. І причина криється далеко не у фруктозі. Галина наголосила, що яблука часто містять полісахарид фруктан. Він – погано перетравлюється й може призвести до спазмів та болю. Неприємні симптоми можуть проявитися вже після декількох яблук. Тому споживати їх варто вкрай обережно.
Також Галина розповіла, наскільки важливим є те, коли зірвали яблука. Вони мають достигати природнім шляхом. Водночас наразі дуже часто яблука зривають ще зеленими та доводять до потрібного рівня спілості у сховищах. Це підвищує токсичність фруктів та збільшує ризик негативного впливу на травну систему.
Які інші фрукти можуть бути небезпечними?
Аналогічна ситуація з бананами та хурмою. Їх також зривають завчасно, щоб “дозрівали” у сховищах. Такі фрукти не лише не приносять користі, але й можуть завдати суттєвої шкоди. Після штучного дозрівання вони стають набагато токсичнішими, аніж ті, які органічно дозріли на деревах.
Цей матеріал має винятково інформаційний характер і не містить жодних порад, діагнозів чи висновків, що стосуються вашого здоров’я. Якщо вам потрібні встановлення діагнозу, консультація медика або лікування, зверніться до фахівця.