Багато українців вважають, що заміна цукру медом чи підсолоджувачами робить раціон здоровішим. Але чи дійсно це корисно для організму? В інтерв’ю дієтолог, професор Олег Швець пояснив, яка прихована небезпека криється у більшості сучасних цукрозамінників і навіть у меді.
Цукор: головний ворог ваги й зубів
Дієтолог наголошує на двох ключових негативних наслідках надмірного споживання цукру. По-перше, це маса тіла. Організм легко перетворює надлишок солодкого на жирові запаси. По-друге, це ризик появи карієсу. У людей, які регулярно вживають багато солодкого, ця поширена проблема виникає значно частіше. Тому обмеження цукру в раціоні є необхідністю, а не модним трендом.
Мед – не панацея
Часто люди думають, що мед – “здоровий” замінник цукру. Але, за словами фахівця, це омана. “Заміна на мед нічого не дає, тому що це фактично те саме, що і звичайний цукор