Posted in

Ектор та переможниця МастерШеф приготували гункан

cecefceecffcaebbd.jpg
cecefceecffcaebbd.jpg

Гункан – японський перекус

Гункан – один з найпростіших і найсмачніших японських перекусів. І його Ектор Хіменес-Браво приготував разом з Ненсі Топко – переможницею проєкту “МастерШеф 15”.

Покроковим рецептом з відео Ектор і Ненсі поділились у спільному дописі в Instagram. Збережіть собі, щоб приготувати цю просту та смачну японську закуску.

Інгредієнти:

  • Рис (для суші) – 150 грамів;
  • Вода — 2 столові ложки;
  • Рисовий оцет – 2 столові ложки;
  • Цукор – 1 чайна ложка;
  • Сіль – ½ чайної ложки;
  • Крабові палички – 100 грамів;
  • Японський майонез – 2 столові ложки;
  • Лист норі – 1 – 2 штуки;
  • Ікра тобіко – для декору.

Спосіб приготування:

Змішайте воду, рисовий оцет, цукор і сіль – це основа для заправки рису. Відварений рис заправте сумішшю, обережно перемішайте. Крабові палички розірвіть на волокна, додайте японський майонез, перемішайте. Наріжте норі на смужки шириною 3 – 4 сантиметри. Сформуйте з рису невеликі овальні “човники”, обгорніть норі, щоб утворився бортик. Покладіть всередину начинку, зверху – трохи ікри тобіко.

Смачного!

Читай максимум цікавих новин у Viber.

Журналіст з понад 15-річним досвідом. Закінчив факультет журналістики Національного університету імені Тараса Шевченка у 2010 році. Працював у провідних українських ділових медіа, де висвітлював теми фінансів, ринку праці, інвестицій та малого бізнесу. Сьогодні спеціалізуюся на аналітиці економічних процесів в Україні та їхньому впливі на щоденне життя громадян.