Галета-чизкейк від Валерії Матрохіної
Якщо ви хочете чогось солоденького, найкраще рішення – приготувати десерт самостійно. Рекомендуємо спробувати галету-чизкейк, яка стане фаворитом на вашій кухні.
Рецептом цього десерту поділилась у своєму інстаграмі переможниця “Мастер Шефу” Валерія Матрохіна. Збережіть собі, щоб не загубити. “Кидайте всі справи та біжіть готувати, впевнена, що у вас не залишиться жодного шматочка, це дуже смачно”, – закликає вона.
Інгредієнти:
- Тісто філо – 8 – 10 листів
- Вершкове масло розтоплене – 70 грамів
- Мʼякий вершковий сир – 250 грамів
- Яйце – 1 штука
- Цукрова пудра – 50 грамів
- Персики — 5 штук (можна свіжі, консервовані або навіть запечені з корицею) або будь-які інші ягоди та фрукти
- Мигдальні пелюстки
Як приготувати галету-чизкейк:
Приготування галети:
- Сир, жовток та цукрову пудру змішуємо до однорідного крему. Якщо хочете більшого аромату, можна додати ваніль або щіпку лимонної цедри.
- Філо розділяємо на листи, кожен щедро змащуємо розтопленим маслом.
- Викладаємо їх один на одного злегка навскіс – як віяло.
- У центр кладемо сирну начинку, розрівнюємо її в межах “кола” товщиною приблизно 1 сантиметр.
- Зверху викладаємо шматочки персика, можна трішки змастити маслом.
- Загортаємо краї тіста, формуючи бортики, змащуємо їх білком.
- Посипаємо зверху пелюстками мигдалю.
- Випікаємо при 180°C 30 – 35 хвилин, поки все не стане рум’яне й хрустке.
Смачного!