Готуємо фруктову галету-чизкейк на тісті філо

Галета-чизкейк від Валерії Матрохіної

Якщо ви хочете чогось солоденького, найкраще рішення – приготувати десерт самостійно. Рекомендуємо спробувати галету-чизкейк, яка стане фаворитом на вашій кухні.

Рецептом цього десерту поділилась у своєму інстаграмі переможниця “Мастер Шефу” Валерія Матрохіна. Збережіть собі, щоб не загубити. “Кидайте всі справи та біжіть готувати, впевнена, що у вас не залишиться жодного шматочка, це дуже смачно”, – закликає вона.

Інгредієнти:

  • Тісто філо – 8 – 10 листів
  • Вершкове масло розтоплене – 70 грамів
  • Мʼякий вершковий сир – 250 грамів
  • Яйце – 1 штука
  • Цукрова пудра – 50 грамів
  • Персики — 5 штук (можна свіжі, консервовані або навіть запечені з корицею) або будь-які інші ягоди та фрукти
  • Мигдальні пелюстки

Як приготувати галету-чизкейк:

Приготування галети:

  1. Сир, жовток та цукрову пудру змішуємо до однорідного крему. Якщо хочете більшого аромату, можна додати ваніль або щіпку лимонної цедри.
  2. Філо розділяємо на листи, кожен щедро змащуємо розтопленим маслом.
  3. Викладаємо їх один на одного злегка навскіс – як віяло.
  4. У центр кладемо сирну начинку, розрівнюємо її в межах “кола” товщиною приблизно 1 сантиметр.
  5. Зверху викладаємо шматочки персика, можна трішки змастити маслом.
  6. Загортаємо краї тіста, формуючи бортики, змащуємо їх білком.
  7. Посипаємо зверху пелюстками мигдалю.
  8. Випікаємо при 180°C 30 – 35 хвилин, поки все не стане рум’яне й хрустке.

Смачного!

Цей запис оприлюднено в Суспільство автором Тарас Волиненко. Додати до закладок постійне посилання.

Про автора Тарас Волиненко

Журналіст з понад 15-річним досвідом. Закінчив факультет журналістики Національного університету імені Тараса Шевченка у 2010 році. Працював у провідних українських ділових медіа, де висвітлював теми фінансів, ринку праці, інвестицій та малого бізнесу. Сьогодні спеціалізуюся на аналітиці економічних процесів в Україні та їхньому впливі на щоденне життя громадян.