Posted in

Готуємо смачну карпатську юшку разом з Ектором

deddcebeee.jpg
deddcebeee.jpg

Що таке карпатська юшка?

Карпатська юшка – це надзвичайно ароматна та смачна страва, яка здатна зібрати всіх сусідів на кухні. Якщо ви ще не пробували її приготувати, зараз саме час, адже сезон грибів у розпалі.

Які інгредієнти потрібні для юшки?

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво поділився своїм рецептом карпатської юшки в Instagram. Ось список необхідних інгредієнтів:

  • Картопля – 400 грамів;
  • Вода – 4 літри;
  • Білі гриби – 300 грамів;
  • Цибуля – 1 штука;
  • Морква – 1 штука;
  • Олія – 30 грамів;
  • Борошно – 20 грамів;
  • Сметана – 40 грамів;
  • Плавлений сир – 1 штука;
  • Перець горошком, сіль – на смак;
  • Кріп – 10 грамів.

Як приготувати карпатську юшку?

Спосіб приготування:

  1. У каструлю налити 4 літри води, довести до кипіння.
  2. Додати нарізану кубиками картоплю, злегка підсолити і варити на середньому вогні, поки картопля не стане майже готовою.
  3. Білі гриби та печериці промити й нарізати середніми шматочками. Розігріти пательню з олією, підсмажити гриби до золотистого кольору. Коли з них випарується зайва рідина, перекласти до каструлі з картоплею.
  4. На тій самій пательні підсмажити подрібнену цибулю та натерту моркву. Додати борошно, перемішати й прогріти хвилину, щоб воно “розкрилось” у смаку.
  5. Потім покласти сметану та плавлений сир, розмішати до однорідності. Посолити, поперчити й викласти цю суміш у каструлю з картоплею та грибами.
  6. Дати юшці покипіти ще 5 – 7 хвилин на слабкому вогні, щоб усі інгредієнти “подружились”.
  7. Перед подачею посипати свіжою зеленню.

Смачного!

Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. У разі проблем зі здоров’ям людині треба бов’язково звернутися до кваліфікованого лікаря.