Що таке карпатська юшка?
Карпатська юшка – це надзвичайно ароматна та смачна страва, яка здатна зібрати всіх сусідів на кухні. Якщо ви ще не пробували її приготувати, зараз саме час, адже сезон грибів у розпалі.
Які інгредієнти потрібні для юшки?
Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво поділився своїм рецептом карпатської юшки в Instagram. Ось список необхідних інгредієнтів:
- Картопля – 400 грамів;
- Вода – 4 літри;
- Білі гриби – 300 грамів;
- Цибуля – 1 штука;
- Морква – 1 штука;
- Олія – 30 грамів;
- Борошно – 20 грамів;
- Сметана – 40 грамів;
- Плавлений сир – 1 штука;
- Перець горошком, сіль – на смак;
- Кріп – 10 грамів.
Як приготувати карпатську юшку?
Спосіб приготування:
- У каструлю налити 4 літри води, довести до кипіння.
- Додати нарізану кубиками картоплю, злегка підсолити і варити на середньому вогні, поки картопля не стане майже готовою.
- Білі гриби та печериці промити й нарізати середніми шматочками. Розігріти пательню з олією, підсмажити гриби до золотистого кольору. Коли з них випарується зайва рідина, перекласти до каструлі з картоплею.
- На тій самій пательні підсмажити подрібнену цибулю та натерту моркву. Додати борошно, перемішати й прогріти хвилину, щоб воно “розкрилось” у смаку.
- Потім покласти сметану та плавлений сир, розмішати до однорідності. Посолити, поперчити й викласти цю суміш у каструлю з картоплею та грибами.
- Дати юшці покипіти ще 5 – 7 хвилин на слабкому вогні, щоб усі інгредієнти “подружились”.
- Перед подачею посипати свіжою зеленню.
Смачного!
Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. У разі проблем зі здоров’ям людині треба бов’язково звернутися до кваліфікованого лікаря.