Гречаний чай – напій, що дарує здоров’я

Гречаний чай – це традиційний напій, який має багато корисних властивостей. Його можна пити і просто так, і як додатковий засіб при лікуванні певних захворювань. Гречаний чай – не зовсім чай у класичному розумінні цього слова, а заварений настій на татарській чорній гречці, культурі, що росте в Китаї і відрізняється від відомої всім гречки іншим, легшим та ніжнішим смаком та дуже багатою низкою позитивних властивостей.

У чому полягає користь гречаного чаю для здоров’я

Є маса корисних якостей, які притаманні гречишному чаю – і про всі із них обов’язково слід знати. Так, він:

    • Має потужну антиоксидантну дію, зменшує окисний стрес у клітинах, допомагає боротися зі старінням та багатьма досить серйозними хворобами.
    • Запобігає розвитку діабету та атеросклерозу, полегшує симптоми у діабетиків 1 та 2 типу, зменшує рівень холестерину, цукру в крові.
    • Зміцнює капілярні стінки та серцевий м’яз, нормалізує високий артеріальний тиск, попереджає розвиток інфаркту, ішемічної хвороби, інсульту, тоє корисний для людей похилого віку.
    • Захищає печінку, пригнічує розвиток жовчного каміння завдяки дії рутину та ферулової кислоти.
    • Прискорює метаболізм, нормалізує обмінні процеси, зменшує набряклість при варикозі.
    • Містить щонайменше калорій, зменшує концентрацію жирів в організмі.
    • Зовсім не містить кофеїну, на відміну від того ж чорного чаю.

Регулярне вживання чаю на основі гречки допоможе відновити імунітет, запобігти розвитку багатьох захворювань, у тому числі рецидивів хронічних патологій. Допоможе чудодійний заварний настій позбавитися зайвих кілограмів. Головне знати, як правильно готувати та вживати гречаний чай.

Як правильно заварювати гречаний чай

Насіння заливають гарячою водою (але не окропом) і настоюють протягом 3-4 хвилин. Потім напій слід процідити, після чого він одразу буде готовий до вживання. Одні й ті самі «зерна» можна заварювати до трьох разів, а після завершення чаювання навіть з’їсти. Подають гречаний напій як теплим, так і охолодженим.

Що таке гречаний чай і що про нього відомо

Для виробництва чаю використовується татарська чорна гречка. Її насіння за розміром менше, а за складом – багатшн. Татарська гречка містить більше рутину, а також кверцитрин. Готувати з неї відвар придумали у Китаї, орієнтовно у XII столітті. Сьогодні чорна гречка найбільш поширена в гімалайському та інших регіонах Південно-Західного Китаю, а також має великий попит у Кореї та Японії.

Сьогодні в магазинах пропонуються два види такого чаю – гранульований та цілісний. Професіонали вважають, що гранульований чай поступається за своїми якостями цільним: ніхто не скаже вам зі стовідсотковою впевненістю, скільки корисних речовин залишилося в такому продукті після обробки. Втім, такий варіант зручніший для заварювання.

Де найкраще купувати гречаний чай

Найкращим місцем для його придбання буде спеціалізований інтернет-магазин, в якому можна знайти різні види напоїв – як, наприклад, в розділі coffeeok.com.ua/chay. Там пропонується продукт від різних брендів, який відповідає найсуворішим вимогам якості. Покупець має можливість гречаний чай з добавками і без, за різною вартістю, різної ваги. Що ж до країни виробництва, це може бути Китай чи Тайвань. У будь-якому випадку клієнт інтернет-магазину точно знатиме, що він отримує смачний і корисний продукт.