Какао – не лише смачний напій чи інгредієнт для десертів, а й справжнє джерело біологічно активних речовин. Якщо вживати його регулярно, організм отримує потужну дозу антиоксидантів, магнію та заліза. Про це повідомляє сайт Verywell health.
Як какао покращує здоров’я серця?
Какао-боби та порошки містять високий рівень калію, який може допомогти підтримувати артеріальний тиск. Гіпертонія (високий кров’яний тиск) може з часом призвести до серйозних негативних наслідків для здоров’я, таких як серцеві захворювання, біль у грудях та зменшення кровотоку до серця. За даними Американської асоціації серця, достатнє споживання калію з какао може допомогти знизити кров’яний тиск, одночасно зменшуючи ризик серцевих захворювань або несприятливих подій. Важливо, що надмірне вживання калію може призвести до небезпечних наслідків для здоров’я, таких як серцевий напад. Найкраще отримувати калій з їжі.
Чи покращує какао метаболічне здоров’я?
В журналі Molecules йдеться, що какао містить високий рівень флавоноїдів, рослинних пігментів, що мають лікувальні властивості для організму людини. Флавоноїди в какао підтримують метаболічне здоров’я, тобто те, як організм використовує їжу для отримання енергії. Дослідження показують, що отримання достатньої кількості флавоноїдів може допомогти підтримувати метаболічне здоров’я, особливо у людей з діабетом.
Як какао допомагає боротися зі стресом?
В журналі Nutrients повідомляють, що какао покращує психічне здоров’я, знижуючи рівень стресу та сприяючи відчуттю розслаблення. Сполука триптофан – амінокислота, що міститься в какао, знижує стрес. Організм використовує триптофан для вироблення серотоніну, що відповідає за “гарний настрій”.
Національний інститут охорони здоров’я повідомляє, що сирі какао-боби містять високий рівень заліза, який організм використовує для вироблення білка для еритроцитів, відомого як гемоглобін. Гемоглобін відповідає за перенесення кисню по всьому організму з легень. Залізо також використовується для виробництва гормонів. Какао містить так багато заліза, що його часто вважають одним із найкращих джерел для людей, які не їдять м’ясо чи продукти тваринного походження. Його також використовували в стародавній медицині для лікування анемії.
Увага: Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. У разі проблем зі здоров’ям обов’язково зверніться до кваліфікованого лікаря.