Posted in

Куркума може допомогти у профілактиці раку кишківника

dfeeadad.jpg
dfeeadad.jpg

Відкриття британських науковців

Дослідники з Лестерського університету заявили, що звичайна спеція може відігравати важливу роль у профілактиці раку кишківника. Мова йде про куркуму.

Ефективність куркуміну

Науковці виявили, що головна активна речовина куркуми – куркумін – здатна зупиняти ріст ракових клітин на ранніх стадіях. У лабораторних умовах куркумін блокував дію специфічного білка, який сприяє розмноженню клітин і утворенню пухлин. Крім того, він знижував активність небезпечних клітин.

Дослідження на тваринах

Досліди на мишах також підтвердили ефективність речовини: куркумін уповільнював ріст пухлин і подовжував тривалість життя тварин.

Рекомендації щодо споживання

Утім, щоб досягти терапевтичного ефекту, людині необхідно споживати від 1,5 до 2 грамів куркуміну на день. Оскільки вміст куркуміну в самій куркумі становить лише 2 – 5%, отримати таку дозу з їжі практично неможливо. Саме тому дослідники рекомендують використовувати спеціальні добавки.

Корисні властивості куркуми

Куркума також відома своїми протизапальними й антиоксидантними властивостями. Вона допомагає зменшити біль при артриті та захищає клітини від ушкоджень.

Необхідність подальших досліджень

В організації Cancer Research UK підтверджують потенціал куркуміну, однак наголошують: потрібні додаткові дослідження, щоб остаточно встановити його ефективність у людей і визначити оптимальні дози.

Закончил национальный университет имени Тараса Шевченко. Опыт работы в журналистике - больше 15 лет