Posted in

Квашена капуста: користь для травлення та імунітету

dedbbabadecbafda.jpg
dedbbabadecbafda.jpg

Чим корисна квашена капуста?

Щоденне вживання квашеної капусти може позитивно впливати на травлення та імунітет завдяки вмісту пробіотиків, клітковини й вітаміну С. Однак, цей продукт не підходить усім.

Як квашена капуста покращує травлення?

Національні інститути охорони здоров’я повідомляють, що одна склянка квашеної капусти містить 4 г клітковини. Харчові волокна необхідні для гарного травлення та сприяння регулярному випорожненню. Оскільки квашена капуста виготовляється з капусти, вона багата на нерозчинну клітковину, яка може допомогти підтримувати регулярне випорожнення кишечника. Дослідження, опубліковане в журналі Nutrients, показало, що вживання ферментованих продуктів, таких як квашена капуста, може призвести до корисних змін у здоров’ї кишечника.

Які переваги квашеної капусти для імунітету?

За даними Міністерства сільського господарства США, квашена капуста є чудовим джерелом вітаміну С – важливого антиоксиданту, який має вирішальне значення для здоров’я імунної системи. Ферментовані продукти здатні зменшувати запалення, що послаблює імунітет. Вітамін С у квашеній капусті також відіграє певну роль у цілісності шкіри, оскільки він необхідний для вироблення колагену – структурного білка, який допомагає шкірі залишатися пружною та еластичною.

Яка харчова цінність квашеної капусти?

Згідно з Міністерством сільського господарства США, одна склянка квашеної капусти містить:

  • калорій – 27
  • вуглеводи – 6 г
  • харчові волокна – 4 г
  • вміст цукру – 3 г
  • білок – 1 г
  • натрій – 939 мг
  • залізо – 2 мг
  • Вітамін С – 21 мг
  • Вітамін К – 19 мкг
  • фолат – 34 мкг

Як можна вживати квашену капусту?

Квашену капусту можна додавати до салатів, супів або сендвічів. Поєднання квашеної капусти з картоплею створює насичену та смачну страву.

Чи безпечна квашена капуста для всіх?

Квашена капуста безпечна для більшості людей, але якщо у вас непереносимість гістаміну або алергія на капусту, варто уникати її. Реакції можуть включати дискомфорт у травленні, головний біль або здуття живота. Тим, хто дотримується дієти з низьким вмістом солі або має високий кров’яний тиск, слід бути обережними через високий вміст натрію.

Увага: Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. У разі проблем зі здоров’ям обов’язково зверніться до кваліфікованого лікаря.