Фалафель – смачна альтернатива
Фалафель – смачна та яскрава альтернатива звичним нам котлеткам. Якщо ви ще не пробували його приготувати, то гайда робити це негайно!
Рецепт від Льолі Ланди
Допоможе вам рецепт від шеф-кухарки Льолі Ланди, яким вона поділилась у своєму інстаграмі. Збережіть собі, щоб не загубити!
Тож ловіть рецепт мого фірмового фалафеля, готуйте та не проґавте літо, адже у Львові воно ну дуже коротке! – закликала вона.
Інгредієнти:
- 500 грамів нуту (замочити на ніч з чайною ложкою соди, зранку добре промити в протічній воді)
- 2 цибулі
- 3 – 4 зубчики часнику
- Пучок петрушки та пів пучка кінзи (зелень міксуйте будь-яку, що вам смакує – можете додати м’яти, або взагалі не давати кінзи. В м’ясорубку разом зі стеблами!)
- 120 грамів борошна
- Сіль, паприка, кумин
- Олія для смаження
Приготування фалафеля:
Формуєте кульки розміром як порядний волоський горіх. Хумус та овочі як додатки не обов’язкові, але всіляко вітаються, бо не бути ж фалафелькам самотніми! Смажити кульки в “глибокій олії” до брунатного кольору! Обов’язково споживати в доброму товаристві та з охолодженим білим!
Смачного!