Які замінники вершкового масла існують?
Існують найкращі замінники вершкового масла, які можна успішно використовувати як у випічці, так і в щоденних стравах. До того ж вони доступні кожному.
Чому оливкова олія є хорошим вибором?
Оливкова олія не містить молочних продуктів, тому вона є гарним замінником вершкового масла, якщо у вас алергія на молоко або непереносимість лактози. За даними Міністерства сільського господарства США (USDA), одна столова ложка оливкової олії містить 124 калорії, не має холестерину та містить 9% добової норми насичених жирів. Вона є ключовою частиною середземноморської дієти, а також підходить для кето та вегетаріанців. Заміна насичених жирів (таких як ті, що містяться у вершковому маслі) мононенасиченими жирами може допомогти знизити рівень холестерину. Оливкова олія містить багато мононенасичених жирів і має антиоксидантні та протизапальні властивості. Дослідження, опубліковане на сайті Harvard health, показало зв’язок між нижчим ризиком серцевих захворювань, деяких видів раку та деменції у тих, хто споживає більше оливкової олії. Ви можете замінити оливкову олію вершковим у: випічці, для якої потрібне розм’якшене або розтоплене масло під час пасерування або запікання овочів.
Які інші альтернативи існують?
Кокосова олія не містить молочних продуктів, але вона приблизно на 90% складається з насичених жирів, тому не є підходящою заміною вершкового масла для людей, які шукають альтернативу для здоров’я серця. За даними Американської асоціації серця, кокосова олія підвищує рівень холестерину так само, як вершкове масло, яловичий жир або пальмова олія. Одна столова ложка кокосової олії містить 121 калорію. Ви можете використовувати кокосову олію замість вершкового для пасерування овочів або заправки соусів.
Топлене масло (гхі) виготовляють з молока, тому воно не є гарною заміною вершкового масла, якщо у вас алергія. Однак воно містить лише невелику кількість лактози. Одна столова ложка гхі містить 123 калорії та близько 36 г холестерину. Через вміст жиру, топлене масло сумісне з кето-дієтою. Використовуйте топлене масло гхі для пасерування та смаження, замість рослинної або кокосової олії.
Вершкове масло рослинного походження також не містить молочних продуктів, тому вони є гарною заміною масла для людей з алергією на молоко або непереносимістю лактози. За даними National Library of Medicine, рослинні олії включають: авокадо, ріпакову олію, кокос, оливкову, соєву, соняшникову.
Увага: Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. У разі проблем зі здоров’ям обов’язково зверніться до кваліфікованого лікаря.