Posted in

Ніжний сирник з вишнями: простий рецепт для вас

dbddeefdbfa.jpg
dbddeefdbfa.jpg

Смачний десерт для всіх

Якщо вам подобається львівський сирник, то його оновлена версія однозначно припаде до душі. Приготуйте його, щоб потішити себе смачненьким.

Рецептом цього фантастично смачного десерту поділилась у своєму інстаграмі блогерка Валерія Велігура. Збережіть собі, щоб не загубити!

Інгредієнти

(на форму 25 на 15 сантиметрів):

  • 600 грамів кисломолочного сиру 9%
  • 3 яйця
  • 75 – 100 грамів цукру
  • дрібка солі
  • 75 грамів сметани 20%
  • 30 грамів кукурудзяного крохмалю
  • 75 грамів вершкового масла
  • цедра 1 лимона

Для начинки:

  • 300 грамів вишень
  • 15 грамів цукру
  • 15 грамів кукурудзяного крохмалю
  • 200 грамів макової начинки

Для глазурі:

  • 175 грамів шоколаду
  • 10 мілілітрів олії

Спосіб приготування

Вишнева начинка: Цукор перемішуємо з крохмалем та додаємо до свіжих або розморожених вишень. Ставимо на середній вогонь і варимо до загущення. Накриваємо плівкою в контакт і даємо охолонути.

Сирна маса: Кисломолочний сир, яйця, цукор, сіль, сметану, крохмаль, цедру лимона (за бажанням) та розтоплене масло ретельно пробиваємо блендером до гладкої маси. ~ 2/3 сирної маси кладемо у форму з пергаментом і зверху додаємо вишневу начинку. До решти сирної маси додаємо макову начинку, перемішуємо і “закриваємо” нею вишневу начинку. Стукаємо формою декілька разів об стіл, щоб вийшло зайве повітря.

На нижній рівень духовки ставимо ємність з гарячою водою, а на середній – сирник та випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 55 – 60 хвилин. Після цього трішки відкриваємо дверцята духовки і даємо сирнику повністю у ній охолонути. Далі прибираємо у холодильник, як мінімум, на 6 годин.

Глазур: Поєднуємо розтоплений шоколад з олією та покриваємо нею охолоджений сирник. Прибираємо у холодильник до повного застигання шоколаду. Після цього нарізаємо, подаємо та насолоджуємося!

Смачного!

Закончил национальный университет имени Тараса Шевченко. Опыт работы в журналистике - больше 15 лет