Posted in

Осіннє печиво з сиром та яблуками: простий рецепт

dcaabdf.jpg
dcaabdf.jpg

Які інгредієнти потрібні для печива?

У прохолодну пору року, коли вечори стають довшими, так приємно приготувати щось ароматне до чаю. Домашнє печиво – завжди ідеальний варіант, який не потребує багато зусиль. Пропонуємо простий і смачний рецепт печива з сиром і яблуками, яке виходить ніжним усередині та хрустким зовні. Ідеальний варіант до чаю чи кави в дощовий день.

Для приготування знадобляться прості інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 230 г
  • Сир – 200 г (можна будь-який, домашній або зернистий)
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 90 г
  • Сіль – щіпка
  • Олія рослинна – 6 ст. ложок
  • Розпушувач тіста – 1 ч. ложка
  • Яблука – 3 шт.
  • Цукор і кориця – для обсипання готового тіста (за смаком)

Як приготувати печиво?

  1. Яблука помийте, очистіть від шкірки, видаліть серцевину та наріжте невеликими кубиками.
  2. У миску покладіть сир, яйце, цукор, сіль і влийте олію. Все ретельно перемішайте.
  3. Додайте просіяне борошно з розпушувачем, знову перемішайте, а потім введіть яблука.
  4. З отриманого тіста сформуйте кульки, обваляйте їх у суміші цукру та кориці, викладіть на деко, застелене пергаментом.
  5. Випікайте у розігрітій до 180 °С духовці близько 25-30 хвилин – до появи золотистої скоринки.

Готове печиво можна посипати цукровою пудрою або подати з медом. Ароматне, м’яке всередині й хрустке зовні – воно стане улюбленим осіннім десертом для всієї родини. До цього печива ідеально смакуватиме сезонний напій – гарбузове лате, яке готується всього за 15 хв.

Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. У разі проблем зі здоров’ям людині треба бов’язково зверніться до кваліфікованого лікаря.