Які продукти варто тримати вдома?
У світлі останніх ракетних обстрілів нашої енергосистеми, українці змушені адаптуватися до нових графіків відключення електроенергії. Приготування їжі стало стресовим завданням, особливо для тих, хто не має газової плити. Проєкт “Бережи себе” рекомендує кілька порад щодо вибору продуктів, які допоможуть полегшити процес приготування їжі та забезпечити здорове харчування.
Що обрати для приготування їжі?
Насамперед, на кухні варто мати крупи, які можна запарювати окропом, такі як кус-кус, сочевиця, вівсянка, гречана каша. Гречку можна замочити на ніч, а сочевицю потрібно трохи приварити. Додавання овочів, які були попередньо приготовані, підвищить їхню корисність. Наприклад, обсмажені томати чи морква нададуть страві більше смаку та поживності.
Не забувайте про консерви, такі як квасоля, томати, кукурудза, тунець у власному соку. Це спростить приготування їжі, адже консервовані продукти можуть бути корисними. Якщо деякі з них здаються пересоленими, їх можна промити водою. Дітям можна запропонувати консервовані персики зі збитими вершками.
Які ще продукти варто мати?
Супи-пюре швидкого приготування, які містять нут або сочевицю, також стануть у нагоді. Вони добре зігрівають у холодній домівці. Не забудьте про солодощі: якісний чорний шоколад, сухофрукти, домашня випічка. Проте важливо дотримуватись безпечних норм споживання цукру.
Також корисно мати на запас арахісову пасту, хумус, фруктові джеми. Арахісову пасту можна додавати до кисломолочного сиру, а соус песто — до спагеті. Все це можна поєднувати з лавашем або хлібом.
Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. У разі проблем зі здоров’ям людині потрібно обов’язково звернутися до кваліфікованого лікаря.


