Як приготувати консервовані персики?
Щоб у холодну пору ласувати солодкими шматочками літа, варто вже зараз приготувати домашні консервовані персики. Пропонуємо вам простий рецепт із мінімумом інгредієнтів і максимумом задоволення.
Ці фрукти не лише смачні, а й чудово зберігають свій аромат і текстуру після термічної обробки, пише Радіо МАКСИМУМ.
Які інгредієнти потрібні для консервації?
Для консервації вам знадобляться такі інгредієнти:
- персики – 2 кілограми;
- цукор – 400 грамів;
- вода – 1 літр;
- лимонна кислота – 2 чайні ложки.
Який процес приготування?
Стиглі персики ретельно миють, очищають від гілочок і видаляють кісточки. Кожен плід нарізають на 6 частин. Тим часом стерилізують банки й кришки, після чого укладають туди шматочки фруктів.
Для сиропу кип’ятять воду з цукром та лимонною кислотою кілька хвилин, потім заливають ним персики в банках. Усе щільно закривають кришками, перевертають догори дном, загортають і залишають до повного охолодження.
Такий простий і ароматний рецепт дозволить взимку насолоджуватись персиковим смаком літа прямо зі скляної банки.