Posted in

Приготуйте смачні Маріупольські чебуреки разом з Ектором

eadffcdacebb.jpg
eadffcdacebb.jpg

Які інгредієнти потрібні для чебуреків?

Для приготування Маріупольських чебуреків вам знадобляться:

  • Тісто (на 7 – 10+ чебуреків):
  • Борошно – 500 грамів (приблизно 3 склянки по 250 мілілітрів);
  • Окріп – 1 склянка (90 – 100°C);
  • Сіль – 0,7 чайної ложки;
  • Рафінована олія – 5 столових ложок;
  • Горілка – 1 столова ложка.
  • Фарш:
  • Змішаний фарш (свинина + яловичина) – 500 грамів;
  • Цибулина (велика) – 1 штука;
  • Сіль, чорний перець, коріандр – на смак;
  • Кефір або ряжанка (або вода) – 50 – 100 мілілітрів.

Як приготувати Маріупольські чебуреки?

Ектор Хіменес-Браво у своєму Instagram виклав покроковий рецепт приготування чебуреків. Олексій Дурнєв також долучився до процесу. Ось як це зробити:

  1. Влийте окріп у миску, додайте борошно, сіль та олію. Замішуйте ложкою (дуже гаряче!), потім руками.
  2. Додайте горілку. Загорніть у плівку та залиште на 1 – 2 години.
  3. Перекрутіть м’ясо, додайте терту цибулю, спеції та трохи ряжанки. Добре вимішайте – маса має стати ніжною та соковитою.
  4. Розкачайте тісто дуже тонко – до 1 – 1,5 міліметра. Викладайте фарш на одну половину, складіть, притисніть, обріжте краєчки просто тарілкою.
  5. Нагрійте багато олії у глибокій пательні або фритюрниці. Обсмажуйте чебуреки до золотистої скоринки.

Смачного!

Переглянути цей допис в Instagram: Ектор Хіменес-Браво