Posted in

Сезон кавунів: як законсервувати ягоду з медом на зиму

fbefcbdcceded.jpg
fbefcbdcceded.jpg

Як законсервувати кавуни з медом?

В Україні розпочався сезон кавунів – соковитих, солодких і напрочуд смачних літніх ягід. Щоб насолоджуватися цим смаком не лише в серпні, пропонуємо законсервувати кавуни на зиму за простим рецептом.

Радіо МАКСИМУМ пропонує рецепт зимової заготівлі з кавунами з додаванням меду. Це поєднання смаків просто бомбічне.

Які інгредієнти потрібні?

Для приготування консервованих кавунів із медом вам знадобляться такі інгредієнти:

  • кавун – 400 грамів;
  • мед – 20 грамів;
  • цукор – 1 столова ложка;
  • сіль – 10 грамів;
  • оцет 9% – 30 грамів;
  • вода – 500 мілілітрів.

Який процес приготування?

Кавун слід ретельно вимити та нарізати скибками. Потім викласти в стерилізовані банки й залити окропом до горлечка, залишивши на 15 хвилин. Після цього воду злити, додати до неї сіль, цукор, мед і оцет, довести до кипіння та знову розлити по банках.

Консервацію слід закрутити, перевернути догори дном, тепло вкутати й дочекатися охолодження. Зберігати такі солодкі кавуни варто у прохолодному місці. Нехай вам смакує!