Які комбінації продуктів небезпечні для здоров’я?
Не всі корисні продукти однаково добре “дружать” між собою. Неправильні поєднання на тарілці здатні звести нанівець користь від їжі. Зібрано шість популярних комбінацій, яких краще уникати.
Чому не можна поєднувати молоко з цитрусовими?
За даними сайту Cookist, цитрусові – апельсини, лимони, грейпфрути та мандарини містять багато лимонної кислоти. Цей кислотний вміст змінює pH середовища і провокує коагуляцію казеїну (молочного білка), викликаючи його згортання. У результаті утворюються грудочки, які можуть бути важче перетравлювані та спричинити дискомфорт, здуття або печію. Таке згорнуте молоко важче перетравлюється, і це може призвести до таких симптомів, як здуття живота, біль у шлунку або нетравлення шлунку.
Чому темний шоколад не варто поєднувати з молоком?
Доктор медичних наук, член Американської кардіологічної асоціації та кардіолог Елізабет Клодас розповіла, що поєднання темного шоколаду з молоком фактично нівелює його користь для серця. Флавоноїди у високоякісному темному шоколаді (з вмістом какао понад 70%) допомагають знизити кров’яний тиск і покращити здоров’я серця, але білки молока перешкоджають їх засвоєнню організмом.
Чому не варто поєднувати каву з бананами?
Поєднання кофеїну та швидкозасвоюваних вуглеводів створює ілюзію тривалої енергії. Але щойно рівень цукру в крові падає, цей приплив енергії різко падає, залишаючи вас більш виснаженими, ніж раніше. Краще почати свій ранок зі склянки води та корисного білка, наприклад, яєчні.
Чому локшина швидкого приготування з соєвим соусом небезпечна?
Зазвичай додавання соєвого соусу до локшини призводить до підвищення рівня натрію. З часом високе споживання натрію може збільшити ризик таких захворювань, як серцеві захворювання та високий кров’яний тиск. Крім того, зневоднення може ще більше погіршити ці симптоми.
Чому алкоголь з кофеїном небезпечний?
На сайті CDC йдеться, що кофеїн, як стимулятор, може зменшити відчуття сп’яніння, що призводить до зменшення обережності та збільшення ризику надмірного вживання алкоголю. Це може призвести до серйозних наслідків, таких як алкогольне отруєння та травми. За даними Cleveland clinic, поєднання алкоголю та кофеїну може призвести до підвищення кров’яного тиску та прискореного серцебиття, що збільшує ризик інсульту, серцевого нападу та інших серцево-судинних захворювань.
Увага: Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. У разі проблем зі здоров’ям обов’язково зверніться до кваліфікованого лікаря.