Максимально допустима кількість сала на день
Сало можна вживати щодня, але в помірних кількостях – не більше 10-30 грамів. Річ у тім, що сало переважно містить насичені жири. Проте для повноцінного функціонування організму потрібні й ненасичені жири. Тому не варто покладатися лише на сало як єдине джерело жирів. Важливо замінити частину сала такими корисними продуктами, як жирна риба (наприклад, лосось, скумбрія) та горіхи.
З чим варто їсти сало?
Жирний продукт не слід вживати виключно з хлібом. Бажано, щоб “у парі” із салом йшли овочі: помідори, огірки, цибуля, а також будь-яка улюблена зелень. Таке поєднання допоможе збалансувати раціон і сприятиме кращому травленню.
Цей матеріал має винятково інформаційний характер і не містить жодних порад, діагнозів чи висновків, що стосуються вашого здоров’я. Якщо вам потрібні встановлення діагнозу, консультація медика або лікування, зверніться до фахівця.