Чому варто заготовити огірочки на зиму?
Усі ми знаємо, що взимку огірочки відверто ніякі. Тому найкраще, що ви можете зробити зараз, – заготувати їх на холодну пору року. Наприклад, законсервувати канапкові огірочки на зиму. Рецептом закрутки поділились у тіктоці o.cooking_s. Зберігайте собі, щоб не загубити!
Взимку часто додаю їх до домашньої піци. Та і з будь-яким гарніром теж смакота, – зазначає авторка відео.
Які інгредієнти потрібні для приготування?
На 10 – 11 банок (0,5 літра):
- 1 літр води
- 700 грамів цукру
- 700 мілілітрів оцту
- 2 столові ложки солі
- 2 столові ложки куркуми
- 2 столові ложки гірчиці в горошках
- 20 штучок духмяного перцю
Як приготувати канапкові огірочки на зиму?
Кип’ятимо маринад, розливаємо по банках. Банки ставимо у воду в каструльку (на дно – рушник). Від моменту закипання в банках, стерилізуємо 15 хвилин. І закриваємо кришками.
Порада! Для маринаду беріть якусь стару каструлю, бо куркума сильно фарбує.