Posted in

Смачні рецепти варення з чорної смородини на зиму

fecfbbcaacbbfc.jpg
fecfbbcaacbbfc.jpg

Смак літа в банці: два прості рецепти варення

Чорна смородина – не лише смачна, а й надзвичайно корисна ягода: вона багата на вітамін C, антиоксиданти та має яскравий смак. У розпал сезону саме час подумати про смачні заготівлі на зиму.

Швидке варення з чорної смородини

Інгредієнти:
чорна смородина – 1,5 кілограма;
цукор – 2 кілограми;
вода – 300 мілілітрів;

Ягоди переберіть, добре промийте та обсушіть. Зваріть цукровий сироп із води та цукру. Додайте ягоди до сиропу й варіть на повільному вогні 5 хвилин, обережно перемішуючи або струшуючи каструлю, щоб не пошкодити ягоди. Залиште варення охолонути, після чого повторіть варіння ще двічі по 5 хвилин. Готове варення розлийте гарячим у стерилізовані банки й герметично закрийте. Зберігайте в прохолодному темному місці.

Варення-желе з чорної смородини

Інгредієнти:
чорна смородина – 500 грамів;
цукор – 500 грамів;

Ягоди переберіть, промийте, дайте стекти воді. Пересипте цукром, подрібніть занурювальним блендером або м’ясорубкою. Прогрійте масу на слабкому вогні, поступово доводячи до кипіння. Варіть 3 – 5 хвилин, тричі доводячи до кипіння й знімаючи піну. Розлийте гаряче варення у стерилізовані банки, закрутіть кришками та дайте охолонути догори дном.

Обидва варіанти – ідеальний спосіб зберегти не тільки смак літа, а й користь смородини на довгі зимові місяці.

Журналіст з понад 15-річним досвідом. Закінчив факультет журналістики Національного університету імені Тараса Шевченка у 2010 році. Працював у провідних українських ділових медіа, де висвітлював теми фінансів, ринку праці, інвестицій та малого бізнесу. Сьогодні спеціалізуюся на аналітиці економічних процесів в Україні та їхньому впливі на щоденне життя громадян.